Sunday 16 September 2012

Simptomi mogu varirati u težini od blage

Ekcem i dermatitisa su slični pojmovi koji se koriste za opisivanje svrbež osip s upaljene kože.
Simptomi mogu varirati u težini od blage svrab i crvenilo na teškim mjehurima i ispucane kože.
Postoje mnoge vrste dermatoza koje se mogu kategorizirane prema sljedećem:
lokacija osip. Na primjer, dermatitis na rukama koje mogu biti upućeni kao kao što su "ruke ekcemi"
Pojava osipa. Na primjer izraz "diskoidan ekcem" opisuje ekcema tipa fo s kovanice u obliku lezija.
temeljni uzrok osipa. Na primjer, alergijski kontaktni dermatitis je zbog kože dolazi u dodir s nečim što izaziva alergijsku reakciju.
Vrste ekcemi

Neki od najčešćih oblika dermatitisa (ekcema) su sljedeće:
Atopijski dermatitis. Atopijski dermatitis je najčešći oblik ekcema. On opisuje suhu, osjetljivu kožu povezanu s alergijama i astmom koje ima tendenciju da se naslijeđena. To je čest u dojenčadi i male djece koja mogu "rasti iz nje", a školske dobi. Umjereno do teškim slučajevima zahtijevaju liječenje u tijeku i odgovarajuću njegu kože kako bi se spriječilo baklje.
Asteatotic dermatitis Ovaj oblik dermatitisa uzrokovan suhu kožu, osobito na nižim nogama starije osobe. To je zbog smanjenja sebum, prirodna ulja clear up acne fast u koži da normalno štiti i vlaži kožu.
Kontaktirajte dermatitis. Kontaktni dermatitis je lokaliziran reakcija kože na alergen ili nadražujuće, uzrokujući crvenilo, upala, i intenzivan svrbež.
Dyshidrotic dermatitis. Dyshidrotic ekcemi, također se naziva pompholyx ili vezikularnog ruka / noga dermatitisa, uzrokuje mali, intenzivno svrbi blisters da se formira na dlanovima ili tabanima.
Nummular dermatitis. Nummular ekcemi je prepoznatljiv po novac u obliku zakrpe iritiranu kožu, javljaju se ponekad nakon dodira s ozljedom ili ubod kukca.
Seborrheic dermatitis. Seborrheic dermatitis se ponekad naziva "kolijevka cap" u novorođenčadi. Ovaj osip se često pojavljuje na tjemenu, iza ušiju ili na licu i prepoznatljivi po voštane, žućkaste, scaly zakrpe od kože.
Stasis dermatitis pokazuje se kao crvena, iritiranu kožu na potkoljenicama, a često se povezuje s problemima cirkulacije.
Dermatitis može biti kratkoročni (akutno) ili dugoročne (kronični). Akutni dermatitis se obično pojavljuje kao crveni osip, koji može biti blistered ili natečeno. Kada dermatitis postaje kronična, koža može postati obložen, grub, i tamnije od okolne kože zbog duljeg grebanje.

Najvažniji tretman za suhu kožu je staviti vodu natrag u njega. Najbolji način da biste dobili vodu u vašoj koži je kratko potopiti u kadi ili pod tušem te da moisturize odmah nakon toga.
Uporaba učinkovite ovlaživač nekoliko puta svaki dan poboljšava vlažnost kože i zaštitna funkcija. Ovlaživač treba primijeniti na rukama svaki put kad se pere ili u dodiru s vodom.
Cilj kupanje i vlaži je da pomogne izliječiti kožu. Za popravak kože, potrebno je smanjiti gubitak vode.
Možete imati koristi od kupanja i hidratantna noću neposredno prije odlaska u krevet. Vi ste vjerojatno da će dodatno isušiti ili iritirati vašu kožu dok spavate, tako da voda može biti više temeljito apsorbira u kožu.
Ako imate ruke ekcemi, možete imati koristi od namakanjem ruke u vodi, primjenom ovlaživač (po mogućnosti mast) i bilo presc, i staviti na čistoj pamučne rukavice prije odlaska na spavanje.
Vjetar, niska vlažnost zraka, hladna temperatura, prekomjerno pranje bez uporabe hidratantne kreme, a korištenje jakih sapuna, sušenje sve može uzrokovati suhu kožu i pogoršati ekcema.
Osnovna njega kože može poboljšati učinak lijekova na recept, a to može spriječiti ili smanjiti težinu ekcema recidiva.
Koje su osnove za kupanje i hidratantna?

TAKE barem jedan tuš ili kada po danu. Koristite toplo, ne vruće, voda za najmanje 10 do 15 minuta. Izbjegavajte trljanje kože s ručnik.
Koristite blagi ciscenja BAR ili oprati, bez sapuna. Tijekom teške flare, možete odabrati da se ograniči korištenje sredstvima kako bi se izbjegle moguće iritacije.
IAKO je vaša koža još mokra (u roku od tri minuta kupanje ili tuš), primjenjuju se nikakve posebne kože lijekove propisane za vas, a zatim nanesite hidratantnu kremu liberalno. To će zapečatiti u vodi i čine kožu manje suha i svrbi.
SVAKAKO PRIJAVITI nikakvu posebnu kožu lijekovi za područja zahvaćena s ekcemom PRIJE hidratantnu. Najčešći kože lijekovi koji se koriste za liječenje upala kože na recept i bez recepta tematska steroidi ili recept tematska imunomodulatori (TIMS). Budite sigurni da koristite ove lijekove kako je propisano. Zapamtite da TIMS može ubosti ako se primijeni na mokru kožu, pa nanesite tanak sloj na pogođenim područjima samo.
SVAKAKO nanositi hidratantnu na svim područjima vašoj koži da li je ili nije liječiti lijekovima. Specifični occlusives ili moisturizers može biti individualno preporučuje za vas.
Moisturizers su dostupni u mnogim oblicima. Kreme i masti su više koristan nego losione. Vazelin je dobar okluzivna priprema za brtvljenje u vodi, međutim, jer ne sadrži vodu to radi najbolje nakon namakanja kadu.

1 comment:

  1. Znate li za neku kremu ili lijek što može pomoći kod izliječivanja crvenila uzrokovanog svrabom.

    ReplyDelete